Recept witte chocoladetaart

Daar is ie dan! Hét recept van onze witte chocoladetaart, 1 van onze meest favoriete taarten bij de gasten. En van fotografe Patricia van Patricia Fotografeert.

Ingrediënten:

250 gr amaretti, verkruimeld
6 el sinaasappel-likeur
500 gr witte chocolade, stukjes
80 gr boter, zacht
350 ml slagroom
poedersuiker
kaneel

De ingrediënten zijn voor 1 taart van 20 cm, dat is een kleine hogere vorm,  bij deze kleine hoge vorm kun je een 3 laags taart maken, bij een grote platte vorm maak je 2 lagen.

Bereiden:

Week de verkruimelde amaretti circa 20 minuten in de likeur. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water. Roer daar, van het vuur af, de boter door. Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom half stijf en spatel dit door het afgekoelde chocolademengsel. Bekleed de bodem en de randen van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
Leg om en om lagen geweekte amaretti en chocomengsel in de vorm. Eindig met de chocolade room. Laat de taart circa 5 uur opstijven in de koelkast. En bestrooi de taart voor het serveren met gelijke delen poedersuiker en kaneel. 

Proefmiddag de Hazelhof-092.jpg