Maak kennis met Marlies!

Marlies is onze trouwcollega, weddingplanner en liefhebber van bruiloften.

Denk je aan trouwen dan weet je dat je Marlies zal spreken of zien. Ze verzorgt alle rondleidingen op de Hazelhof, stelt de programma’s samen met de bruidsparen en zorgt op de dag zelf dat alle besproken details ook daadwerkelijk aanwezig zijn. Ze is een gastvrouw waarvan je er wel 100 wil hebben in je team, servicegericht, lief, beleefd, grappig en duidelijk. Ze speelt in op de wensen van het bruidspaar en de gasten en weet goed te handelen als er op het laatste moment iets veranderd.

Marlies we zijn blij en trots dat je onze collega bent!  Oja en ze kookt ook nog geweldig. Door haar nieuwe rol als weddingplanner zouden we dat bijna vergeten te vertellen.

We stelden Marlies wat vragen:

Wat is voor jou gastvrijheid?

“De kunst van het meedenken. Een samenspel. Met een glimlach, kracht en souplesse in staat zijn om veel te regelen en te organiseren zodat gasten zich op hun gemak voelen”

Wat vind jij goede service en hoe verleen je die?

“Zien aan gasten welke wens ze hebben. Door goed om me heen te kijken kan ik al heel veel opvangen. Voorafgaand aan een partij zorg ik dat ik heel goed op de hoogte ben van wat gasten voor ogen hebben. Dat combineer ik met mijn eigen inzicht en ervaring”


Waarom vind je het werken bij Heerlijk & Hecht zo leuk?

“Het afwisselende werk. Bij Heerlijk & Hecht kan ik op alle mogelijke manieren mijn talenten inzetten. Zo zit ik het ene moment op kantoor om partijen voor te bereiden, zo sta ik ook weer net zo vrolijk in de keuken om gerechten klaar te maken. Dan weer ben ik bij ‘De Hazelhof’ voor een afspraak met een bruidspaar. Dan weer ben ik tijdens een bruiloft of ander soort partij de ‘MomentenManager’ “

Verder houd ik me bezig met het uitbouwen van onze mogelijkheden om een bruiloft van A tot Z te kunnen begeleiden. Dit houdt in dat ik me toeleg op het ceremoniemeesterschap en/of het zijn van styling- & weddingplanner.

Dit alles doe ik samen met een klein, gezellig team van collega’s.

Hoe ziet het perfecte weekend vrij er voor jou uit en wat doe je dan?

Met vrienden en familie een weekendje naar ons vakantiehuisje in Friesland. Heerlijk zeilen, genieten van alcoholische versnaperingen en dan ‘s avonds met z'n allen koken om vervolgens heel lang te tafelen met veel lichtjes, vuur & gezelligheid. 

 

Als jij een feest mag geven, hoe ziet dat er dan uit?

Eerst gezellig met elkaar eten aan een mooi aangeklede, lange tafel op de ‘shared diner’ manier. Daarna een swingende band, cocktails, biertjes, wijntjes & risottobitterballen. Samen dansen & zingen.  

Hoe ga je om met alle wensen en verschillende mensen bij een partij?
Vooraf goed luisteren en veel vragen stellen. Naar aanleiding daarvan wordt een gedegen draaiboek gemaakt door mijn collega Sofie. Op die manier kijk ik, samen met de klanten wat onze mogelijkheden zijn om mensen de perfecte dag/partij te laten beleven.

Er zijn heel veel verschillende soorten bruiloften met verschillende mensen. Dit vind ik alleen maar heel erg mooi om te zien. Ik stem er mijn eigen mogelijkheden op af.

 

Wat vind jij het lekkerste taartje en gerecht van Heerlijk & Hecht?

Zonder twijfel: de kokosstapeltaart. Zooooo lekker!!

Het lekkerste gerecht…. Erg moeilijk kiezen, maar onze couscous met feta, courgette, zongedroogde tomaat & verse kruiden, net klaargemaakt door Hester, blijft een favoriet.

 

 

Maak kennis met Sofie!!

Sofie is onze draaiboeken koningin!!

Geen voorbereiding zonder haar, ze doet de bestellingen en zorgt ervoor dat wij goed voorbereid op pad kunnen. Ze houdt de recepten up to date en ze maakt al 7 jaar onderdeel uit van ons team.

Ze weet overal een antwoord op en is vaak tijdens de momenten in de keuken aanwezig.

Haar favoriete Heerlijk & Hecht taarten zijn de karamelbars & kokos stapeltaart.

Voor Sofie houdt gastvrijheid privé in dat je altijd aan kunt komen waaien voor een koffietje, altijd mag aanschuiven aan tafel en altijd kunt blijven slapen.
Wanneer het om werk gaat betekent het voor haar dat ze zo veel mogelijk zorgt dat gasten zich welkom voelen en verwend, zodat ze ongedwongen kunnen genieten en zich thuis voelen.

Wat vindt Sofie van goede service en hoe verleen je die?
” Onopvallende service met oog voor detail. Dit bereik je door goed te kijken, te luisteren en zoveel mogelijk voorbereid te hebben zodat je alle tijd en mogelijkheden hebt om te kunnen schakelen op het moment zelf “

Waarom vind je het werken bij Heerlijk & Hecht zo leuk?

“Ik hou van het regelen van dingen, aftikken van lijstjes en in het seizoen een mooi moment verzorgen met leuke collega’s. Bij Heerlijk & Hecht kan dat allemaal.
En ik ben heel blij met een hele lieve flexibele werkgever waardoor ik mijn werk kan combineren met een zeevarende man én twee kleine kinderen.”

Hoe zit het perfecte weekend vrij er voor Sofie uit en wat doet ze dan?

“ Wakker worden met man - het perfect weekend vindt dus plaats wanneer hij met verlof is - in bed en de kids die erbij in kruipen. Koffie op bed en dan rustig op staan. Het liefste dan naar de markt en heerlijk bakken en koken voor vrienden die komen eten…. glaasje wijn of één twee drie en dan hopen op een ochtend uitslapen….”

Als Sofie een feest mag geven, dan houdt ze dat eigenlijk heel simpel met een klein gezelschap van maximaal 40 gasten, lekkere drankjes, goede hapjes (waaronder de vertrouwde bitterbal) en heerlijke dansmuziek met natuurlijk een lijst guilty pleasures.

Hoe gaat ze om met alle wensen en verschillende mensen bij een partij:

“ Waar mogelijk probeer ik aan alle wensen te voldoen. Belangrijkste tip van de ‘draaiboekenvrouw’ : als je iets graag wil, op tijd aangeven en vragen. Heel veel kan zolang we het maar weten. Heb je bijvoorbeeld een favoriete bloem, wij kunnen het altijd aangeven en wellicht dat het de bloemist lukt ze te leveren ”

Maak kennis met Puck, ons creatieve gastvrije cocktailmeisje!!

Je komt haar overal tegen tijdens onze momenten, Puck! een lieve gastvrouw die graag kookt en zich bezighoudt met de styling. Ze werkt als etaleur bij de Bijenkorf en als styliste voor Heerlijk & Hecht én ze maakt de lekkerste cocktails.

Voor Puck is gastvrijheid ervoor zorgen dat de gast zich op z’n gemak voelt. Ze vindt het belangrijk om goede service te verlenen door meer te doen dan verwacht en de gast daarmee te verrassen en hun verwachtingen te overtreffen. Ze vindt het fijn om met gasten te kunnen praten en samen te kunnen lachen in een ontspannen en huiselijke sfeer.

Puck werkt heel graag bij Heerlijk & Hecht omdat we op te gekke locaties komen en veel aandacht en zorg besteden aan de styling daarvan. Daar ligt haar grootste passie. “Ik vind het heel leuk om de gasten blij te maken met het moois en lekkers wat we maken”
Daarnaast werken we met een heel gezellig team.

In het weekend gaat ze graag naar buiten, op avontuur,  ze gaat graag wandelen in de natuur, maar ze vindt de stad ook heel erg leuk, ze ontdekt graag nieuwe plekken en dingen. Maar is stiekem ook wel een beetje verslaafd aan werken. 

Als ze haar perfecte feestje zou mogen geven, dan droomt ze van een winterfeest bij de Hazelhof, met super veel kaarsen en vuurtjes. Met al haar lieve vrienden en familie. Ze gaat graag heel lang genieten van lekkere hapjes aan lange tafels en daarna vol gas feesten tot laat.

Als we Puck vragen wat zij het lekkerste taartje of gerecht van Heerlijk & Hecht vindt, dan zegt ze: “Boahhh dat is moeilijk! Wat niet! De kokosstapeltaart, de karamelbar, preikoekjes en ook al eet ik liever geen vlees, toch wel het gehaktbrood.

Sinterklaas taart voor thuis of op kantoor

Al druk genoeg met de Sint, met suprises, cadeaus en gedichten en geen tijd om taart te bakken? Bestel dan nu voor kantoor of thuis onze speciale Sinterklaastaarten! We hebben een pepernoten stapeltaart, chocolade truffel cheesecake en een speculaasslof met witte chocoladeroom!

Kijk snel hier, bestel en geniet!

Recept Runderstoof

Wat ons betreft is er altijd een goed excuus om een lekkere stoofpot op het vuur te laten pruttelen, maar de herfst en winter lenen zich er uitstekend voor!
Wat is er nou fijner dan de tafel mooi dekken, kaarsjes aan en lekker genieten van
comfort food zoals deze runderstoofpot.

Ingrediënten:  

Voor 10 personen als hoofdgerecht en voor 16 personen als bijgerecht  
1500/1750 gram sukadelappen
2 bosjes bouquet garni (vastbinden) bijvoorbeeld salie, dille & rozemarijn 
4 blaadjes laurier
4 teentjes knoflook, grof gesneden
3/4 rode peper, fijngesneden
2 eetlepels karwijzaad
2 rode puntpaprika's
6 lente uitjes
5 stengels bleekselderij
4 eetlepels verse peterselie
1 courgette
500 gram gesneden uien
3 blikjes tomatenblokjes
runderbouillon
bloem
cajun kruiden poeder

Het vlees droog deppen met keukenpapier, insmeren met de cajunkruiden en bestuiven met de bloem. Het vlees op hoog vuur in hete olie aanbakken, zet daarna het vuur laag. Fruit in een andere pan de uien, later de knoflook erbij en de rode peper.
Snijd de paprika's, lente uitjes en bleekselderij klein en bak 3/4 hiervan nog even mee in de pan. Tenslotte 2 blikjes tomatenblokjes, karwijzaad en laurierblaadjes toevoegen, en warm laten worden. 
Hierna kan het vlees worden toegevoegd, schenk daarna de runderbouillon erop, zodat het vlees net onder staat, voeg nu ook de bosjes bouquet toe. Laat dit op laag vuur lekker stoven, of in de oven op 140 C (3 uur), controleer tussendoor of het vlees nog onder staat. Na circa 2,5 uur voeg je de in blokjes gesneden courgette toe. Check nu het vlees ook even, mocht het al mooi zacht zijn en uit elkaar vallen, kan het vlees uit de pan. (vette stukken eraf snijden en in kleine stukjes snijden en in een schaal doen). Als het vlees is gesneden, haal je de laurier en bouquet garni uit de pan.
Nu nog de saus: De saus met een staafmixer glad mixen, proeven en eventueel zout, peper of cajun toevoegen. Schep de saus met een grote soeplepel over het vlees in de schaal.
Het vlees moet onder staan. Nu nog de schaal mooi afmaken; de resterende tomatenblokjes verdelen over het vlees, afwerken met de overgebleven lente ui, en bleekselderij en strooi daarna de peterselie erover.

Eet smakelijk!

Fotocredits: Patricia Fotografeert

Proefmiddag herfst 2018

Op 6 oktober organiseerden wij een zonovergoten proefmiddag voor onze herfst en winter bruidsparen. Ze konden genieten van een herfstige taartentafel, lekkere cocktails en andere hapjes en ondertussen kletsen met ons over welk tafellinnen, menukaartjes en hapjes & drankjes het worden op hun grote dag. Het weer was een cadeautje!

Fotocredits: Patricia fotografeert.

Zakelijke lunch bij De Hazelhof | donderdag 1 november 2018

Wil jij jouw secretaresse in het zonnetje zetten, je collega's bedanken, netwerken in deze regio of je team een herfstboost geven?

Reserveer dan nu een plekje aan onze lunchtafel op 1 november aanstaande.

Heerlijk & Hecht organiseert op donderdag 1 november 2018 een heerlijk moment, waarbij je kunt genieten van huisgemaakte gerechten, die met zorg en liefde zijn bereid. De lunch zal plaatsvinden bij De Hazelhof in Rijsbergen, een groene, frisse en inspirerende locatie. De perfecte plek om bij te praten met collega's en nieuwe mensen te ontmoeten.

Op een mooi gedekte lange tafel, waaraan je samen plaatsneemt, worden de gerechten, sapjes en waters geserveerd. In deze informele setting kun je heerlijk genieten, kennismaken met nieuwe mensen en bijpraten met je collega's.

Details:
Wanneer: Donderdag 1 november 2018 van 12.00 tot 14.00 uur
Wat: Je koopt een plekje aan de lunchtafel van Heerlijk & Hecht en geniet bij de Hazelhof
Voor wie: voor de fijne medewerkers / collega's in je bedrijf
Kosten: 35 euro per persoon
Als je wilt reserveren, mail dan naar info@heerlijk-hecht.nl

Huwelijk Sharon & Ron

Sharon en Ron trouwden op een mooie zomerdag in juni bij de Hazelhof.

Wij verzorgden de huisgemaakte limonades, de bubbels, de taartentafel in de moestuin en een echte burgerbar op het grasveld met diverse lekkere huisgemaakte salades en andere lekkere hapjes, zoals groene asperges van de BBQ.

De burgerbar stond vol lekkere broodjes, smeersels en garnituur, zodat de gasten en het bruidspaar hun eigen burgers konden samenstellen.

Fotocredits: Daniëlle Guillonard Photography