Recept pecankoek
Ingrediënten
165 g poedersuiker
270 g bloem
230 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
115 g ongezouten roomboter, gesmolten
120 ml honing
3 el slagroom
80 g bruine suiker
300 g ongezouten pecannoten ongehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175' C en beleg een bakvorm van 22 x 30 cm met bakpapier.
Zeef de bloem en de poedersuiker, voeg de boter toe en maak een samenhangend deeg. Spreid dit met je vingers uit in de vorm en zet in de oven. Bak de bodem 20 minuutjes en haal uit de oven.
Intussen meng je de gesmolten boter met de honing, slagroom en bruine suiker. Doe de pecannoten erbij en meng alles goed.
Verdeel het pecanmengsel over de bodem en spreid het goed uit over de bodem. Zet het bakblik terug in de oven en bak nog 25 minuten.
Laat de pecankoek volledig afkoelen voordat je de koek in vierkanten snijdt.
LET OP: niet te donker bakken en mogelijk iets korter!
Fotografie https://www.monetmine.nl/

Zomers huwelijk bij de Hazelhof van Anne Marieke & Luuk
Fotocredits: Marvin de Kievit | De Kievit Bruiloften
Recept roze choco taart met Ruby chocolade
Daar is ie dan! Hét recept van onze witte chocoladetaart, in een roze jasje! 1 van onze meest favoriete taarten bij de gasten. En van fotografe Patricia van Patricia Fotografeert.
Ingrediënten:
250 gr amaretti, verkruimeld
6 el sinaasappel-likeur
500 gr Ruby choco, stukjes
80 gr boter, zacht
350 ml slagroom
poedersuiker
De ingrediënten zijn voor 1 taart van 20 cm, dat is een kleine hogere vorm, bij deze kleine hoge vorm kun je een 3 laags taart maken, bij een grote platte vorm maak je 2 lagen.
Bereiden:
Week de verkruimelde amaretti circa 20 minuten in de likeur. Smelt de chocolade in een kom boven een pan heet water. Roer daar, van het vuur af, de boter door. Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom half stijf en spatel dit door het afgekoelde chocolademengsel. Bekleed de bodem en de randen van een springvorm van 20 cm met bakpapier.
Leg om en om lagen geweekte amaretti en chocomengsel in de vorm. Eindig met de chocolade room. Laat de taart circa 5 uur opstijven in de koelkast. En bestrooi de taart voor het serveren met poedersuiker.

Huwelijk Bobby Lee & Maxim
Geniet met ons mee van het zomerse huwelijk van Bobby Lee & Maxim bij De Hazelhof
Fotocredits: Patricia Fotografeert
Winter bij Domaine d'Heerstaayen
30 december de dag van Susanne en Martijn! 10 jaar geleden trouwden zij in mei bij Heerstaayen en verzorgden wij hun huwelijk.
Nu in december, kwamen zij uit Frankrijk met hun twee kinderen om hun 10-jarig jubileum te vieren met hun Nederlandse vrienden.
Wij waren er ook weer bij, met warme dranken, winterse taartjes en wintergerechtjes van de barbecue. Wat een feestje! Marianne van Het communicatiemeisje legde alles voor ons vast!
Marijke van Domaine d'Heerstaayen toverde de locatie om in wintersfeer en Femke van Pracht & Praal Bloemen en Wonen verzorgde de bloemen bij de taartjes.
Zomer huwelijk Stefanie & Sander
Trouwen in juli bij de Hazelhof is fantastisch, tenminste dat vinden wij!
Zon, de tuin volop in bloei en Stefanie & Sander ontzettend aan
het genieten met hun dierbaren.
Samen foto’s maken tussen de kleurige borders, een intieme ceremonie met aansluitend bubbels & onze taartentafel en daarna lekker borrelen met cocktails & hapjes
en aansluitend buiten dineren.
Fotocredits: Patricia Fotografeert
Vaderdagpicknick bij de Hazelhof!
Trakteer je vader op een gezellige picknick bij de Hazelhof. Ook dit jaar organiseren we op zondag 18 juni weer een picknick in de tuin van de Hazelhof. Heerlijk genieten met familie, je eigen gezin of met vrienden. Dit jaar geheel in festivalsfeer waarbij we het eten presenteren vanaf barretjes en tafels. Jullie krijgen een eigen plekje in de tuin met tafels, stoelen en picknickkleed.
Menu vaderdagpicknick
Hartige tafel:
Diverse broden inclusief wit stokbrood met smeersels
zoals aioli, kruidenboter en tapenade
Hartige cake met spekjes en bieslook
Uiencake met basilicum en brie
Mini muffin met courgette
Gehaktballetje met spek en honing
Burgerbar/bbqbar:
Nachoburger met keuze uit diverse broodjes en toppings naar keuze zoals;
Onze H&H hamburgersaus, cheddar, hot salsa, rode uiencompote, tomaat,
augurk, bacon, avocadospread
voor onze vegetarische gasten bereiden we een bietenburger
gambaspiesje
Saladebar:
watermeloensalade
pasta salade met artisjok
tomaat, mozzarella & basilicum
coleslaw
Mini Taartentafel:
Rood fruit plaatkoek, pecankoek, blueberry cheesecake
stapeltaart met frambozen & pistache, blondie, brownie,
boterkoek, Key lime pie, passievrucht tiramisu, aardbeien slof
witte chocolademousse, kokos stapeltaart, vers rood fruit met vanilleroom
spekjes voor de kids
Onbeperkt limo’s + 1 glaasje aardbeien-vanille smoothie p.p.
Prijs is € 37,50 per persoon en € 29,50 voor de kinderen.
Prijs is incl. btw, genoemde dranken
(onbeperkt limo’s + 1 glaasje aardbeien-vanille smoothie p.p.)
& gerechten en exclusief overige dranken.
Tijdens de picknick kun je zelf drankjes kopen bij onze verschillende barretjes.
We hebben een drankentafel met verse sappen, bieren , frisdranken en wijnen.
Drankjes worden afgerekend met pin.
Reserveren kan via info@heerlijk-hecht.nl.
Mail je naam en het aantal personen en wij sturen je vooraf een betaalverzoekje.
Leuk als je komt!
We starten om 12.00 uur en zwaaien rond 15.00 uur iedereen weer uit.
Bij minder mooi weer gaat het ook door!