Recept pecankoek

Ingrediënten

165 g poedersuiker
270 g bloem
230 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
115 g ongezouten roomboter, gesmolten
120 ml honing
3 el slagroom
80 g bruine suiker
300 g ongezouten pecannoten ongehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175' C en beleg een bakvorm van 22 x 30 cm met bakpapier.
Zeef de bloem en de poedersuiker, voeg de boter toe en maak een samenhangend deeg. Spreid dit met je vingers uit in de vorm en zet in de oven. Bak de bodem 20 minuutjes en haal uit de oven.
Intussen meng je de gesmolten boter met de honing, slagroom en bruine suiker. Doe de pecannoten erbij en meng alles goed.
Verdeel het pecanmengsel over de bodem en spreid het goed uit over de bodem. Zet het bakblik terug in de oven en bak nog 25 minuten.
Laat de pecankoek volledig afkoelen voordat je de koek in vierkanten snijdt.
LET OP: niet te donker bakken en mogelijk iets korter!

Fotografie https://www.monetmine.nl/