Ingrediënten:
bodem
135 gram bloem
45 gram kokos
100 gram bruine basterdsuiker
snufje zout
125 gram boter, gesmolten
karamelvulling
125 gram schenkstroop
125 gram boter, gesmolten
2 blikjes gecondenseerde melk
chocolaag
185 gram pure chocolade
3 eetlepels plantaardige olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng bloem, suiker, kokos, zout en boter goed door elkaar. Druk het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik van 20 x 30 cm en bak 15-18 minuten, tot het bruin is.
Roer voor de karamelvulling stroop, boter en gecondenseerde melk 7 minuten in een pannetje op laag vuur, tot de karamel wat dikker is.Giet deze over de gebakken bodem en bak nog eens 20 minuten tot de karamellaag goudbruin is.
Laat daarna afkoelen in de koelkast. Roer voor de chocolaag de chocolade en de olie in een steelpannetje tot hij is gesmolten, haal van het vuur en laat even afkoelen. Smeer dan deze laag over de karamel. Zet de taart in de koelkast tot alles goed stevig is, serveer in kleine blokjes en geniet!
Fotocredits: Mon et Mine