Ragout van kip en vega variant

Jeugdsentiment, dat is ragout van kip voor onze Anne Floor, ze was in de herfstvakantie met haar familie op Ameland en daar gingen ze gezellig samen koken en genieten.

Geniet je met ons mee? Hierbij het recept, lekker voor een grote pan!

Ingrediënten:

Grote pan
1,5 kilo kippenbouten
2 blokjes kippenbouillon
peterselie, 2 takjes gehakt
selderij, 2 takjes gehakt
½ winterpeen in plakjes
1 prei, in ringen
1 kleine ui, in ringen
1 hele citroen
folie, 2 stukjes
zout
peperkorrels
tijm

Apart maken:

1 prei, fijngesneden
1 bakje champignons, in stukjes
1 rode paprika, fijngesneden
½ bos peterselie, gehakt
½ bos bieslook, gehakt

200 gram bloem
200 gram boter

 Haal de vellen van de kippenbouten. Zet de bouten met 3 liter water op in een grote pan samen met de bouillonblokjes, peterselie, selderij, wortel, prei, ui, hele citroen, foelie, zout, peperkorrels, tijm en dragon en breng aan de kook. Laat 2 uur zachtjes koken tot het vlees helemaal gaar is. Haal het vlees eruit en pluk het van het bot. Zeef de bouillon.
Maak voor de ragout een roux door de boter te smelten en daar de bloem bij toe te voegen. Roer goed door en giet er beetje bij beetje de bouillon bij. Houd goed de dikte in de gaten. Bak ondertussen de champignons zodat ze beetje gaar worden. Voeg de kip, champignons en de rest van de gesneden groenten toe.

Warm de ragout op en zorg dat de pasteitjes op tijd de oven in gaan. Schep beetje ragout op en over de pasteitjes. Garneer met de gehakte peterselie en bieslook.

Ragout van paddenstoelen

500 gram kastanje champignons
400 gram witte champignons
1 prei
1 ui
75 gram boter
75 gram bloem
1/2 liter paddenstoelen bouillon
zout
peper
peterselie

Snijd de prei en ui klein. Snij de paddenstoelen afhankelijk van de grote van de te gebruiken pasteitjes. Fruit de ui zachtjes samen met de prei zodat ze beetje gaar worden. Doe daarbij de paddenstoelen en zet even aan. Maak in een andere pan een roux door de boter te laten smelten en hier de bloem aan toe te voegen. Goed roeren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Voeg daarna de paddenstoelen mix toe en breng op smaak met zout en peper. Roer er ¾ van de gehakte peterselie door en houd de rest apart voor de opmaak. Zorg dat de pasteitjes op tijd de oven in gaan. Schep een beetje ragout op en over de pasteitjes en garneer met de gehakte peterselie.

 

Winter Styled Shoot-241.jpg