Quiche is het perfecte gerecht om te maken voor een luie zondag, of voor lunch met vrienden in combinatie met een lekker soepje en salade.
Met ons recept bak je er zelfs 2, voor je gezin/familie en voor de buren of voor iemand anders met wie je graag deelt, lijkt ons een mooi moment om dit recept nu met je te delen, zodat jij ‘m ook weer kan delen.
Ingrediënten 2x grote quichevorm
14 plakjes bladerdeeg
5 eieren
500 ml room
120 gram zachte geitenkaas
60 gram blauwschimmelkaas
1 1/2 blik peer in dunne plakjes
gemalen zwarte peper
snuf zout
eigeel van 1 ei
Bereiden
Oven voorverwarmen op 220˚ onderwarmte.
Bekleed de quichevormen met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de vormen en druk de naden goed aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de bodem met het eigeel.
Maak een mengsel van de eieren, room, peper en zout. Leg de peerplakjes in cirkelvorm op de bodem en verdeel daarover de kaas. Giet het Room-ei mengsel erover en bak de quiches 20 min op 220˚ onderwarmte en daarna 25 min op 180˚ hete lucht.
Serveer de quiche lauwwarm met een frisse salade
Fotocredits Mon et Mine