Recept rood fruit plaatkoek

Voor een ovenplaat:

500 gram aardbeien
450 gram frambozen
voor de bodem:
500 gram bloem
400 gram roomboter
300 gram suiker
250 gram havervlokken
snuf zout
voor de kruimels:
90 gram suiker
90 gram roomboter
140 gram bloem

Smelt de boter. Doe de ingrediënten voor de bodem bij elkaar en meng daarna met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bakplaat met bakpapier en druk plat tot een gelijkmatige laag. Verdeel de fijngesneden aardbeien en frambozen over de bodem.
Voor de kruimellaag: smelt de boter en meng met de andere ingrediënten . Er moet een kruimelstructuur ontstaan. Indien het te plakkerig is: beetje bloem toevoegen.
Verdeel de kruimels gelijkmatig over het fruit.
Bak de plaatkoek in 45 minuten ineen voorverwarmde oven op 180⁰C en snij in blokjes of steek er met een steker rondje uit  

Fotocredits Mon et Mine