Ingredienten voor een taartvorm van ongeveer 20 cm
1 pak bastognekoeken
125 gram boter, gesmolten
Boter voor het invetten
5 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
Merg van 1 vanillestokje
75 gram suiker
250 ml zure room
sap van frambozen (diepvries)
Gevriesdroogd rood fruit
Vet de taartvorm in met boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Druk van dit mengsel een bodem en rand in de taartvorm. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verhit de slagroom in een steelpan met de vanille en de suiker. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur trekken. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de vanilleroom. Laat de room afkoelen tot de gelatine begint te werken. De room mag niet gestold zijn maar moet lobbig worden (even in de koelkast zetten en heb geduld ;-). Roer de zure room los in een kom en spatel voorzichtig de vanilleroom en frambozensap naar wens erdoor. Bekijk zelf even hoe roze je de taart wenst! Schep het mengsel losjes in de taartvorm. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.
Maal het gevriesdroogde rood fruit fijn, bijvoorbeeld in een vijzel en strooi dit naar wens over de taart.
Vers rood fruit is ook erg lekker en ziet er prachtig uit op dit taartje!
Fotocredits Patricia van Dun https://www.patriciafotografeert.nl/