Vrijwel iedereen is dol op onze cheesecake, romig door de Monchou en fris door de bosbessen.
De perfecte taart om te maken als dessert als er vrienden komen eten of als taartje bij de koffie op een luie zondag.
Ingrediënten voor een springvorm van 22 cm
70 gram boter
110 gram volkorenbiscuitjes
650 gram Monchou
125 ml zure room
200 gram witte basterdsuiker
1 vanille stokje
1 citroen
3 eetlepels bloem
3 eieren
225 gram blauwe bessen
1 limoen
50 gram suiker
Bereiden:
Bekleed de springvorm inclusief randen met bakpapier.
Laat het bakpapier boven de rand uitsteken. Maal de volkorenbiscuits fijn in de keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpan en strooi de gemalen koekjes erbij. Maak hiervan de bodem in de springvorm. Verwarm de oven voor op 175⁰C. Klop de Monchou met de zure room en de basterdsuiker
2 minuten met een handmixer. Doe de merg van het vanillestokje bij het Monchou mengsel en bewaar het vanillestokje.
Rasp de schil van de citroen en meng door het Monchou mengsel. Pers de citroen uit. Voeg al kloppend de bloem en het citroensap toe en daarna 1 voor 1 de eieren. Klop het mengsel kort goed door.
Verdeel 150 gram blauwe bessen over de bodem van de springvorm en schep het Monchoumengsel erop. Bak de cheesecake 20 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 150⁰C en bak nog 50 minuten tot de taart is gestold. Als de binnenkant nog vloeibaar is, mag je de taart 10 minuten langer in de oven laten. Neem de cheesecake uit de oven en laat afkoelen.
Pers de limoen uit. Meng het sap met de suiker in een pannetje en laat op laag vuur de suiker al roerend oplossen. Voeg het vanillestokje toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, voeg de overgebleven 75 gram blauwe bessen toe en laat ze in het vocht afkoelen. Doe het mengsel met de blauwe bessen in een apart bakje.
Schep voor het serveren de blauwe bessen met wat vocht over de taart