Recept paddenstoelen risotto

Risotto, perfect comfortfood voor in het weekend, we delen graag met jullie ons recept.

Ingrediënten voor 6 personen:

375 gram risotto
200 ml witte wijn
1 liter groenten of kippen bouillon
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
1 ui
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij
250 gram paddenstoelen
1 theelepel nootmuskaat
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
klontje boter
150 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden:

Maak 1 liter bouillon. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Verhit olie en boter in een grote soeppan, fruit hierin de ui, knoflook en 3/4 van de bleekselderij voorzichtig aan. Let op: glazige uitjes, niet gebakken. Zet het vuur laag en voeg de risotto toe en roer deze goed door het uienmengsel. De rijst moet beetje glazig worden. Blus af met de wijn en voeg de nootmuskaat toe. Als de wijn een beetje verdampt is voeg je een soeplepel bouillon toe. Daarna blijf je steeds een lepel bouillon toevoegen als de vorige door de rijst is opgenomen, blijf goed roeren op een matig vuur totdat de rijst al dente is (dat is na ongeveer 20-25 min!) Bak ondertussen de paddenstoelen in boter met peper en zout. Voeg de paddenstoelen toe en roer alles goed door elkaar op laag vuur. Voeg daarna 3/4 van de Parmezaan er door en neem de pan van het vuur. Nu goed proeven en wanneer nodig peper en zout toevoegen. Je kunt eventueel een klontje boter door de risotto doen om hem mooi romig te maken.

Garneer de risotto met de rest van de Parmezaan en de fijngehakte peterselie
Eet smakelijk!

Fotocredits Mon & Mine

StyledShootHeerlijkHecht-153.jpg