Onze chocolade stapeltaart met perziken en frambozen is 1 van de favorieten op de taartentafel in de herfst en winter. We delen graag het recept!
Ingrediënten voor 2 lagen:
voor de cake:
200 gram suiker
200 gram boter
3 grote eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
3 flinke eetlepels cacao
40 gram amandelschaafsel
voor de vulling/topping
500 gram perziken op siroop
1 zakje vanillesuiker
200 gram diepvriesframbozen
250 gram mascarpone
125 ml griekse yoghurt
50 gram poerdersuiker
rasp van 2 sinaasappels
sap van 1/2 sinaasappel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 2 bakblikken (ø 20 cm) in met boter. Klop de boter en suiker in een Kitchenaid tot een romig mengsel. Voeg de eieren, het meel en het bakpoeder toe en meng.
Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water en roer tot een glad mengsel. Voeg dit aan het cakebeslag toe. Roer het amandelschaafsel door het cakebeslag en verdeel het over de 2 bakblikken.
Bak in 25 minuten gaar en laat afkoelen..
Verwarm voor de vulling de oven voor op 180 °C. Leg de perziken op een bakplaat, snijkant naar boven. Bestrooi ze met vanillesuiker en rooster ze ca. 20 minuten. Keer ze halverwege. Rooster de frambozen de laatste 10 minuten mee.
Meng de mascarpone met de yoghurt en roer poedersuiker, sinaasappelrasp en het sap erdoor.
Bouw de taart op. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en lepel de helft van het fruit erover. Leg de tweede cakelaag erop en versier de taart met het fruit.