Recept chocolade stapeltaart

Onze chocolade stapeltaart met perziken en frambozen is 1 van de favorieten op de taartentafel in de herfst en winter. We delen graag het recept!

Ingrediënten voor 2 lagen:
voor de cake:
200 gram suiker
200 gram boter
3 grote eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
3 flinke eetlepels cacao
40 gram amandelschaafsel

voor de vulling/topping
500 gram perziken op siroop
1 zakje vanillesuiker
200 gram diepvriesframbozen
250 gram mascarpone
125 ml griekse yoghurt
50 gram poerdersuiker
rasp van 2 sinaasappels
sap van 1/2 sinaasappel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 2 bakblikken (ø 20 cm) in met boter. Klop de boter en suiker in een Kitchenaid tot een romig mengsel. Voeg de eieren, het meel en het bakpoeder toe en meng.
Meng in een andere kom de cacao met 5 el kokend water en roer tot een glad mengsel. Voeg dit aan het cakebeslag toe. Roer het amandelschaafsel door het cakebeslag en verdeel het over de 2 bakblikken.
Bak in 25 minuten gaar en laat afkoelen..
Verwarm voor de vulling de oven voor op 180 °C. Leg de perziken op een bakplaat, snijkant naar boven. Bestrooi ze met vanillesuiker en rooster ze ca. 20 minuten. Keer ze halverwege. Rooster de frambozen de laatste 10 minuten mee.
Meng de mascarpone met de yoghurt en roer poedersuiker, sinaasappelrasp en het sap erdoor.

Bouw de taart op. Smeer een laag mascarponevulling op de onderste cakelaag en lepel de helft van het fruit erover. Leg de tweede cakelaag erop en versier de taart met het fruit.

Vaderdagpicknick bij de Hazelhof!

Trakteer je vader op een gezellige picknick bij de Hazelhof. Ook dit jaar organiseren we op zondag 19 juni weer een picknick in de tuin van de Hazelhof. Heerlijk genieten met familie, je eigen gezin of met vrienden. Dit jaar geheel in festivalsfeer waarbij we het eten presenteren vanaf barretjes en tafels. Jullie krijgen een eigen plekje in de tuin met tafels, stoelen en picknickkleed.

Menu vaderdagpicknick

Hartige tafel:

diverse broden inclusief  smeersels
hartige cake met spekjes en bieslook
uiencake met basilicum en brie
spiesje mozzarella, tomaat, basilicum
gehaktballetje met spek en honing

Burgerbar/bbqbar:

Nachoburger met keuze uit diverse broodjes en toppings naar keuze zoals;

Onze H&H hamburgersaus, cheddar, hot salsa, rode uiencompote, tomaat,
augurk, bacon, avocadospread

voor onze vegetarische gasten bereiden we een bietenburger

gambaspiesje

Saladebar:

couscous salade met gegrilde groenten
pasta salade met merquez
gemende groene salade met tomaatjes, geitenkaas en croutons
coleslaw  

Mini Taartentafel:

 rood fruit plaatkoek, karamelbars, brownies
cheesecake met karamel en macadamianoten
witte chocoladetaart en frambozenblondie
dadeltaart en key lime pie
tiramisu en bruine chocolademousse
kokos stapeltaart
rood fruit met vanilleroom
spekjes voor de kids

Onbeperkt limo’s en 1 glaasje verse sap p.p.

Picknick voor de kids

 hamburgertje om lekker zelf te beleggen met komkommer, mayonaise/ketchup en tomaat
snoeptomaatjes, komkommer, wortel en paprika
gehaktballetje
spiesje met mozzarella en tomaat
broden met kruidenboter en roomkaas
kaasstengels
Lekkers van de taartentafel

Prijs is € 28,50 per persoon en € 16,00 voor de kinderpicknick. Prijs is incl. btw, genoemde dranken (onbeperkt limo en een glaasje verse sap) en gerechten en exclusief overige dranken.

Tijdens de picknick kun je zelf drankjes kopen bij onze bar. We hebben een drankentafel met sappen, bier, frisdranken en wijnen. Drankjes worden afgerekend met pin.

Reserveren kan via info@heerlijk-hecht.nl. Mail je naam en het aantal personen en wij sturen je vooraf een betaalverzoekje. Leuk als je komt!

 

 

Huwelijk Herman & Marie Louise

Herman & Louise trouwden op een prachtige dag in oktober! Na een lunch en ceremonie bij Tuin de Hazelhof, vertrok het bruidspaar naar de kerk voor hun kerkelijke inzegening. Bij terugkomst op de Hazelhof scheen de zon en werd er geproost op het gras. Ze genoten van taartjes in de tuin, met aansluitend een uitgebreid diner in de tuinkamer. Het bruidspaar sloot de dag bij ons af met een gezellige borrel voor al hun vrienden en familie.

Fotocredits De Kievit Bruiloften

Impressie proefmiddag lente 2022

Wat een feest onze voorjaars proefmiddag bij de Hazelhof,
we ontvingen weer een hoop van onze fijne bruidsparen.
Liselotte van Hasselt van Captured by Lot maakte de foto's.
Geniet je met ons mee?

Vacatures Heerlijk & Hecht

Vacactures

MomentenManager keuken

Over Heerlijk & Hecht:
Het team van Heerlijk & Hecht organiseert, kookt en verzorgt al 12 jaar bruiloften en andere mooie momenten. Op geheel eigen wijze verzorgen wij een compleet moment waarbij ambacht, puurheid, gastvrijheid en huisgemaakte gerechten centraal staan. We werken in een hecht team op 2 prachtige locaties in de omgeving van Breda.

Wij zijn op zoek:
Wij zoeken een MomentenManager keuken die allerlei lekkers kookt in onze productiekeuken in Oosterhout en die tijdens de bruiloften deze gerechten uit de keuken op locatie tovert. Denk je dat je hier gevoel voor hebt, dan horen we heel graag van jou.

Keuken:
Je kan heerlijk koken en weet gerechten goed op smaak te brengen.
Je kookt met passie en geniet ervan dat gasten tijdens een bruiloften genieten van het lekkers.
Je kookt bij ons zowel hartig als zoet. Waarbij bij jou de nadruk ligt op hartig.

Tijdens de bruiloft:
Verantwoordelijk voor de keuken tijdens een partij.
Barbecueën en frituren
Opmaken borden
Keukenplanning maken
Werken volgens de keukenplanning
Bij kunnen springen waar nodig op de partij
Meehelpen en aansturen van collega in de afwas
Meehelpen met opbouw/afbouw

 Wij verwachten:
Je hebt ervaring met koken in de horeca of catering.
Je hebt een passie voor gastvrijheid en lekker eten.
Je bent in het bezit van een rijbewijs.
Je houdt er van om flexibele werktijden te hebben (we koken doordeweeks overdag en de bruiloften zijn ook in het weekend van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat).
Je houdt er van om onze gasten in de watten te leggen.

Taalvaardig:
Vereist: Nederlands

Rijbewijs:
Vereist: auto B

Overige info:
Het karakter van het bedrijf en het soort werkzaamheden zorgen voor hoog- en laagseizoen gedurende het jaar. In het hoogseizoen werk je meer uren dan in het laagseizoen. Dit brengt met zich mee dat er iedere maand een ander aantal uren wordt uitbetaald.

Het vakantiejaar valt samen met het kalenderjaar. De werknemer heeft recht op 190 vakantie uren per jaar bij een dienstverband van 38 uur per week en wordt naar rato verrekend.
8% vakantietoeslag
Pensioenregeling
16 tot 32 uur in de week

Denk jij YESSSS!! Ik wil barbecueën, mooie borrelplanken maken, taarten bakken en de lekkerste gerechten koken, keukenplanningen maken en blijf je ontspannen bij het idee dat je voor 60 gasten een diner mag verzorgen samen met je collega’s? Dan zou het zo maar eens kunnen dat jij in ons team past.

Bel of mail ons gerust en we vertellen je nog veel meer over ons team, Heerlijk & Hecht en de mogelijkheden. Wil je solliciteren? Mail ons dan je CV en motivatiebrief vóór 1 maart aanstaande naar info@heerlijk-hecht.nl of 0647177131

Huwelijk Willian & Judith

Willian & Judith vierden hun dag bij de Hazelhof in augustus.
Al vanaf het allereerste begin waren ze heel enthousiast over de locatie en Heerlijk & Hecht. De voorbereiding was daarom ook een feestje om met ze te doen.
De dag begon met heerlijke taartjes! Na de proefmiddag wisten Judith en Willian precies welke taartjes we voor ze moesten maken voor bij de ontvangst, de zussen van Judith hadden namelijk de bruidstaart gemaakt.

De ceremonie was intiem en zeer persoonlijk, de ceremoniespreker was 1 van de zussen van Judith.
Vanwege het mooie weer vond de borrel plaats in de Appellaan.
Iedereen met de voetjes in het gras mét lekkere drankjes en hapjes.
Daarna volgde het diner in de tuinkamer. Een magisch mooi aangeklede tafel met een heerlijk diner. Aansluitend was er een cocktail bar en de bruidstaart van de zussen!
Ze sloten af met borrelen rondom de vuurschaal Het was een prachtige & liefdevolle dag.

Fotografie Marilyn Fotografie

Familiediner bij De Hazelhof

Fijne foto's van Fotolabel van een intiem familiediner met maatwerk uit onze keuken.
De speciale wens van de jarige was oesters en coquilles, heerlijk uitgeserveerd in combinatie met een shared hoofdgerecht

Vaderdag picknick!

Vaderdag picknick!

Trakteer je vader op een gezellige bbq picknick bij de Hazelhof!

Op zondag 20 juni organiseren we op De Hazelhof een echte vaderdag picknick met lekkers van de BBQ.
Kom gezellig tussen 11.00 en 15.00 uur en geniet van al het lekkers uit de keuken van Heerlijk & Hecht en van de prachtige tuin van de Hazelhof.

 Wij zorgen voor een tafel, stoelen en een picknickkleed ergens in de tuin.

Bij aankomst krijg je van ons al het lekkers mee en wijzen we je naar je gereserveerde plekje. Tijdens de picknick staan we te grillen bij de BBQ.

Wat kun je verwachten van ons?

Een gezellige picknick met de volgende gerechten: mini nachoburger, zalmspies, moestuinsalade (rucola, peer & parmezaan), watermeloensalade, mini muffin met rode pesto, zwarte olijf & feta, Italiaans brood met smeersels waaronder tapenade en aioli , mini quiche met gegrilde groenten, mini cheesecake met aardbei-rabarber compote, pecankoek, framboos-sinaasappelsap en onbeperkt limo, die mag je zelf tappen bij onze limonadebar.

Voor kids die liever iets anders eten hebben we de volgende picknick; mini hamburger, mini quiche spek/kaas, wit brood met aioli, rauwkost zoals komkommer en tomaatjes, een fruitspies, mini cheesecake met aardbei-rabarber compote, framboos-sinaasappelsap en onbeperkt limo, die mag je zelf tappen bij onze limonadebar.

Prijs is  € 28,50 per volwassenen en € 23,50 voor de kinderpicknick. Prijs is incl. btw, genoemde dranken en gerechten en exclusief overige dranken.

Gasten kunnen tijdens de picknick zelf drankjes kopen bij onze bar. We hebben een drankentafel met sappen, bier, frisdranken en wijnen. Drankjes worden afgerekend met pin.

 De hamburger en zalm kunnen bij onze BBQ bar opgehaald worden.

Wanneer wij het van te voren weten houden wij graag rekening met eventuele vegetarische of dieetwensen. Voor ieder huishouden plaatsen we een zitje in de tuin. Bij aankomst wordt er een gezondheidscheck gedaan en gasten met klachten verzoeken we vriendelijk om thuis te blijven..

Via info@heerlijk-hecht.nl kun je reserveren. Wanneer de reservering compleet is sturen we een betaalverzoekje.

Locatie:

De Hazelhof
Hazeldonksestraat 14
4891 PT Rijsbergen