Moederdag samen met V&V Bloemen en Wonen

Het is al weer bijna zover, Moederdag! De dag om alle moeders in het zonnetje te zetten.
Dat doen wij in samenwerking met V&V Bloemen en Wonen

Wat is er mogelijk:
Doosje lekkers mét boeket van V&V
V&V maakt een mooi bloemboeket à €35,-. en Heerlijk & Hecht maakt een doosje met zoete lekkernijen à €12,50 per doosje. Het boeket is gevuld met pioenen, rozen en andere typische moederdagbloemen. Prijs boeket met bloemen € 47,50

Wat zit er in het doosje?

2x Ruby Rocky Road
2x Mini witte chocoladetaartje met amarettikoekjes & framboos
2x Rood fruit plaatkoek
2x Kokosmuffin met frambozen botercréme
In totaal zitten er 8 lekkernijen in het doosje

Doosje lekkernijen zonder boeket

2x Ruby Rocky Road
2x Mini witte chocoladetaartje met amarettikoekjes & framboos
2x Rood fruit plaatkoek
2x Kokosmuffin met frambozen botercréme
In totaal zitten er 8 lekkernijen in het doosje

Heerlijk & Hecht maakt een doosje met zoete lekkernijen à €12,50 per doosje.

Cheesecake

Ook is het mogelijk om een cheesecake met speculaasbodem met aardbeien en witte chocolade te bestellen

Het formaat van de cheesecake is 18 cm en is voor ongeveer 6 personen.
De kosten van de cheesecake zijn €22,50

Ophalen/afleveren

Hoe te bestellen:

Als je via de website van V&V gaat bestellen dan kan je direct via IDEAL betalen.

Als je via de mail gaat bestellen naar één van de genoemde mailadressen, dan ontvang je een betaalverzoek via de telefoon.

  • Bestellingen voor alleen een cheesecake of alleen een doosje zoete lekkernijen kunnen rechtstreeks gemaild worden naar info@heerlijk-hecht.nl.
    Je krijgt dan een betaalverzoek via de telefoon.

Afhalen:

Op zaterdag 8 mei kan de bestelling worden opgehaald tussen 15.00 – 17.00 uur. (doosje met zoete lekkernijen, taart of actie met V&V)
Adres afhaalpunt:
V&V Bloemen & Wonen
Ginnekenweg 49 te Breda

Op zondag 9 mei bezorgen we je bestelling, deze wordt geleverd voor 13.00 uur.
(De winkel van V&V is dicht op zondag)

Bestellingen kunnen geplaatst worden tot donderdag 6 mei om 00.00 uur.
De bestelling is definitief nadat we een bevestiging terug gemaild hebben.


Recept paddenstoelen risotto

Risotto, perfect comfortfood voor in het weekend, we delen graag met jullie ons recept.

Ingrediënten voor 6 personen:

375 gram risotto
200 ml witte wijn
1 liter groenten of kippen bouillon
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
1 ui
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
2 stengels bleekselderij
250 gram paddenstoelen
1 theelepel nootmuskaat
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
klontje boter
150 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden:

Maak 1 liter bouillon. Maak de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Verhit olie en boter in een grote soeppan, fruit hierin de ui, knoflook en 3/4 van de bleekselderij voorzichtig aan. Let op: glazige uitjes, niet gebakken. Zet het vuur laag en voeg de risotto toe en roer deze goed door het uienmengsel. De rijst moet beetje glazig worden. Blus af met de wijn en voeg de nootmuskaat toe. Als de wijn een beetje verdampt is voeg je een soeplepel bouillon toe. Daarna blijf je steeds een lepel bouillon toevoegen als de vorige door de rijst is opgenomen, blijf goed roeren op een matig vuur totdat de rijst al dente is (dat is na ongeveer 20-25 min!) Bak ondertussen de paddenstoelen in boter met peper en zout. Voeg de paddenstoelen toe en roer alles goed door elkaar op laag vuur. Voeg daarna 3/4 van de Parmezaan er door en neem de pan van het vuur. Nu goed proeven en wanneer nodig peper en zout toevoegen. Je kunt eventueel een klontje boter door de risotto doen om hem mooi romig te maken.

Garneer de risotto met de rest van de Parmezaan en de fijngehakte peterselie
Eet smakelijk!

Fotocredits Mon & Mine

StyledShootHeerlijkHecht-153.jpg

Valentijn met Heerlijk & Hecht

Valentijnsdag, de dag van de liefde, vier deze leuke dag met lekkers van Heerlijk & Hecht!

Wat kun je bestellen bij ons:

Stapeltaart € 25,-

Kokosstapeltaart met frambozen-vanille botercreme, afgetopt met: aardbeien, frambozen, pistache & gedroogde rozenblaadjes.
De taart is voor ongeveer 6 personen

Zoete lekkernijen € 15,-

Frambozen blondie met limoen
Ruby Rocky Road
Chocoladetaartje
Rood fruit plaatkoek
Red velvet tulband

Van ieder item zitten er 2 stuks in de doos, .10 stuks in totaal, inclusief anjer.

Los te koop:

Fles Cava € 14,- per stuk
Enkele anjer € 1,50 per stuk
Enkele roos € 2,75 per stuk

Ophalen/bezorgen:

Bestellen kan tot en met 11 februari a.s.
De lekkernijen kunnen afgehaald worden op de volgende momenten:

Zaterdag 13 februari tussen 15.00 – 17.00 uur
Zondag 14 februari tussen 09.00 – 11.00 uur

Op dezelfde tijden kunnen we ook bezorgen in een straal van 15 km rondom Breda.

 Afhaaladres: Blushok à Spinveld 66 A5 te Breda. Als je aankomt rijden zie je Designtegel.nl.
Links op de hoek van dit gebouw, in het groen, bevindt zich het Blushok.

 Betalen gaat via een betaalverzoekje.

Bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@heerlijk-hecht.nl.
De bestelling is definitief nadat we een bevestiging terug gemaild hebben.

Huwelijk Lonneke & Joost

Locatie: De Hazelhof
Eten & drinken: Heerlijk & Hecht
Bloemen: V&V Bloemen en Wonen
Fotografie: Patricia Fotografeert

Heerlijk & Hecht Thuis voor de Kerst

Kerst met Heerlijk & Hecht

Twee heerlijk gevulde boxen met winterse gerechten uit onze keuken.
Heerlijk als lunch, uitgebreide borrel of gedekte dinertafel met lekkers

 

Hartig

Gehaktbrood met bacon uit de oven
3 mini pasteitjes met paddenstoelenragout
Knolselderijsoep met little gem
Hartige muffin met olijf, feta en zongedroogde tomaat
Mini quiche met spek & kaas
Brood met smeersels

Feestelijk zoet doosje

Dadeltaart
Mini sticky toffee tulbandjes
Mini cheesecake in kerststijl
Chocolade mousse

 Prijs € 30,00 per persoon
Prijs hartig los € 25,00 pp
Prijs zoet los € 8,50

Cheesecake

Heerlijke winter cheesecake met speculaas & cranberrycompote, 22 cm 8 personen
Prijs € 25,00 per stuk

Bewaaradvies: het lekkerste is om de lekkernijen zo snel mogelijk op te eten. Heb je echter de discipline om al het lekkers te bewaren, dan adviseren wij het doosje in de koelkast te bewaren voor maximaal 2 à 3 dagen. 

Dranken

Vind je het leuk om drankjes voor thuis te bestellen bij je tasje? Dan hebben wij iedere week de volgende dranken voor je klaarstaan

Texels bierpakket

2 flesjes Texels Skuumkoppe, 2 flesjes Texels bock € 15,00 per pakket

Wijn & Water

1 fles rode of witte wijn ( keuze uit Sauvignon of Chardonnay) en een fles San Pellegrino of Panna € 17,50 per pakket. De gekozen wijnen schenken wij tijdens onze events en passen goed het thema van de tasjes.

Limonade voor thuis

Drink nu onze huisgemaakte frambozenlimonade bij je thuis! In dit pakket vind je een flesje frambozensiroop om het hele weekend te genieten van onze limonade en 2 flesjes Fentimans Rose Limonade ( ieders favoriet tijdens onze events) € 15,00 per pakket.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Je geeft via info@heerlijk-hecht.nl je bestelling door. Bestelling graag uiterlijk maandag 21 december voor 12.00 uur je bestelling doorgeven

  • Let op vermeld het aantal personen, je telefoonnummer .
    Dan weten we zeker dat het juiste tasje voor je klaarzetten.

  • Wij sturen een bevestiging per mail en sturen een betaalverzoekje naar je dat je voor het afhalen dient te voldoen.

  • Heb je een allergie of dieet, laat het ons weten dan houden we daar rekening mee.

  • Je kunt je bestelling op donderdag 24 december ophalen tussen 15.00 en 17.00 uur,
    je vindt onze keuken op Spinveld 66A5, op de hoek van het gebouw van designtegels.nl

  • Zou je graag iets willen laten bezorgen dan horen we dat graag en kijken we samen even naar de mogelijkheden, kosten € 0,19 per kilometer

  • In het tasje vind je een beschrijving van de gerechten en hoe je bepaalde gerechtjes het beste kan opwarmen.

Ragout van kip en vega variant

Jeugdsentiment, dat is ragout van kip voor onze Anne Floor, ze was in de herfstvakantie met haar familie op Ameland en daar gingen ze gezellig samen koken en genieten.

Geniet je met ons mee? Hierbij het recept, lekker voor een grote pan!

Ingrediënten:

Grote pan
1,5 kilo kippenbouten
2 blokjes kippenbouillon
peterselie, 2 takjes gehakt
selderij, 2 takjes gehakt
½ winterpeen in plakjes
1 prei, in ringen
1 kleine ui, in ringen
1 hele citroen
folie, 2 stukjes
zout
peperkorrels
tijm

Apart maken:

1 prei, fijngesneden
1 bakje champignons, in stukjes
1 rode paprika, fijngesneden
½ bos peterselie, gehakt
½ bos bieslook, gehakt

200 gram bloem
200 gram boter

 Haal de vellen van de kippenbouten. Zet de bouten met 3 liter water op in een grote pan samen met de bouillonblokjes, peterselie, selderij, wortel, prei, ui, hele citroen, foelie, zout, peperkorrels, tijm en dragon en breng aan de kook. Laat 2 uur zachtjes koken tot het vlees helemaal gaar is. Haal het vlees eruit en pluk het van het bot. Zeef de bouillon.
Maak voor de ragout een roux door de boter te smelten en daar de bloem bij toe te voegen. Roer goed door en giet er beetje bij beetje de bouillon bij. Houd goed de dikte in de gaten. Bak ondertussen de champignons zodat ze beetje gaar worden. Voeg de kip, champignons en de rest van de gesneden groenten toe.

Warm de ragout op en zorg dat de pasteitjes op tijd de oven in gaan. Schep beetje ragout op en over de pasteitjes. Garneer met de gehakte peterselie en bieslook.

Ragout van paddenstoelen

500 gram kastanje champignons
400 gram witte champignons
1 prei
1 ui
75 gram boter
75 gram bloem
1/2 liter paddenstoelen bouillon
zout
peper
peterselie

Snijd de prei en ui klein. Snij de paddenstoelen afhankelijk van de grote van de te gebruiken pasteitjes. Fruit de ui zachtjes samen met de prei zodat ze beetje gaar worden. Doe daarbij de paddenstoelen en zet even aan. Maak in een andere pan een roux door de boter te laten smelten en hier de bloem aan toe te voegen. Goed roeren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Voeg daarna de paddenstoelen mix toe en breng op smaak met zout en peper. Roer er ¾ van de gehakte peterselie door en houd de rest apart voor de opmaak. Zorg dat de pasteitjes op tijd de oven in gaan. Schep een beetje ragout op en over de pasteitjes en garneer met de gehakte peterselie.

 

Winter Styled Shoot-241.jpg

Moestuin bij de Hazelhof

Afgelopen zomer konden onze gasten genieten van de verse groenten en fruit vanuit de Moestuin bij de Hazelhof.

Ons team keek een dagje mee met Ton, zodat we zelf kunnen oogsten.

Ton vertelde ontzettend enthousiast over alle heerlijke groenten, wanneer ze geschikt zijn om te plukken en hoe we dat het beste kunnen doen, onze oogstmand zat al snel vol met de mooiste en lekkerste groentes waaronder courgette, venkel, sla, biet, gekleurde wortels en aardappels. Maar ook allerlei verse kruiden en zomerfruit.

Kijk je met ons mee?

Locatie De Hazelhof
Fotografie Patricia van Dun | Patricia Fotografeert

Recept blueberry Cheesecake

Vrijwel iedereen is dol op onze cheesecake, romig door de Monchou en fris door de bosbessen.

De perfecte taart om te maken als dessert als er vrienden komen eten of als taartje bij de koffie op een luie zondag.

Ingrediënten voor een springvorm van 22 cm

70 gram boter
110 gram volkorenbiscuitjes
650 gram Monchou
125 ml zure room
200 gram witte basterdsuiker
1 vanille stokje
1 citroen
3 eetlepels bloem
3 eieren
225 gram blauwe bessen
1 limoen
50 gram suiker

Bereiden:

Bekleed de springvorm inclusief randen met bakpapier.
Laat het bakpapier boven de rand uitsteken. Maal de volkorenbiscuits fijn in de keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpan en strooi de gemalen koekjes erbij. Maak hiervan de bodem in de springvorm. Verwarm de oven voor op 175⁰C. Klop de Monchou met de zure room en de basterdsuiker
2 minuten met een handmixer. Doe de merg van het vanillestokje bij het Monchou mengsel en bewaar het vanillestokje.
Rasp de schil van de citroen en meng door het Monchou mengsel. Pers de citroen uit. Voeg al kloppend de bloem en het citroensap toe en daarna 1 voor 1 de eieren. Klop het mengsel kort goed door.
Verdeel 150 gram blauwe bessen over de bodem van de springvorm en schep het Monchoumengsel erop. Bak de cheesecake 20 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 150⁰C en bak nog 50 minuten tot de taart is gestold. Als de binnenkant nog vloeibaar is, mag je de taart 10 minuten langer in de oven laten. Neem de cheesecake uit de oven en laat afkoelen.

Pers de limoen uit. Meng het sap met de suiker in een pannetje en laat op laag vuur de suiker al roerend oplossen. Voeg het vanillestokje toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Neem de pan van het vuur, voeg de overgebleven 75 gram blauwe bessen toe en laat ze in het vocht afkoelen. Doe het mengsel met de blauwe bessen in een apart bakje.

Schep voor het serveren de blauwe bessen met wat vocht over de taart

cheese.jpg