Vaderdag picknick!

Vaderdag picknick!

Trakteer je vader op een gezellige bbq picknick bij de Hazelhof!

Op zondag 21 juni organiseren we op De Hazelhof een echte vaderdag picknick met lekkers van de bbq.
Kom gezellig tussen 13.00 en 15.00 uur en geniet van al het lekkers uit de keuken van Heerlijk & Hecht en de prachtige tuin van de Hazelhof.

 Wij zorgen voor een tafel, stoelen en een picknickkleed ergens in de tuin.

Bij aankomst krijg je van ons al het lekkers mee inclusief kannen met limo en zoek je zelf een tafel in de tuin uit. Tijdens de picknick grillen wij op de bbq hamburgers en gamba's.

Wat kun je verwachten van ons?

Een gezellige picknick met de volgende gerechten: mini hamburger, gamba's aan een stokje, mini quiche, hartige muffin met zalm, couscoussalade met gegrilde groenten en feta, salade uit de moestuin, brood met smeersels, plaatkoek met rood fruit, dadeltaart, een kan limo en een glas vers sap.

Voor kids die liever iets anders eten hebben we de volgende picknick; een hamburger van de bbq, mini quiche, brood met kruidenboter, komkommer en tomaatjes, kaasstengels, fruitspies, plaatkoek met rood fruit, mini muffins, limo en glas vers sap.

 
Prijs is  € 27,50 per volwassenen en € 23,50 voor de kinderpicknick. Prijs is incl. btw, genoemde dranken en gerechten en exclusief overige dranken zoals flessen wijn, frisdranken en biertjes. Wanneer je reserveert ontvang je van Marlies een drankenkaart zodat je vooraf extra dranken kunt bestellen. Deze staan dan om 13.00 uur bij ontvangst voor je klaar.

Wanneer wij het van te voren weten houden wij graag rekening met eventuele vegetarische of dieetwensen. Uiteraard treffen wij alle benodigde voorzieningen met betrekking tot 1,5 meter afstand etc.

Via info@heerlijk-hecht.nl kun je reserveren. Wanneer de reservering compleet is sturen we een betaalverzoekje.

Locatie:

De Hazelhof
Hazeldonksestraat 14
4891 PT Rijsbergen

Recept taartje met vanilleroom en compote van aardbei & rabarber

Graag bakken we taartjes die eenvoudig zijn. De hoge stapeltaarten met allerlei verschillende vullingen en smaken vinden we fantastisch maar zijn aan ons, als we thuis zijn, niet altijd besteed. We houden van snel resultaat maar wel alles lekker zelf gemaakt. Dit taartje is daarvan een voorbeeld. Je kunt eindeloos variëren met de vulling en de topping van de taart.

Zoet korstdeeg

Je start met de bodem. Het deeg kun je vooraf maken en invriezen. Als je onverwacht bezoek krijgt kan je toch nog iets uit je eigen keuken toveren! We gebruiken altijd het recept van Ottolenghi Het Kookboek.
We houden van zijn kookboeken en dit is een heel eenvoudig en lekker recept. Voor dit taartje gebruiken we een rechthoekige bakvorm met losse bodem van 33 cm.

 Ingrediënten:

330 gram bloem
100 gram poedersuiker
geraspte schil van een citroen
¼ theelepel zout
180 gram koude boter, in kleine blokjes
1 scharrelei dooier
2 eetlepels ijskoud water

Doe de bloem met poedersuiker, citroenrasp en zout in een kom en doe de boter erbij. Wrijf alles met de hand of in een keukenmachine. Je kunt ook een mixer gebruiken. De ingrediënten moeten in ieder geval altijd worden gemengd tot ze eruitzien als grof broodkruim; er mogen geen grote klonten boter in zitten.

 Voeg de eierdooier en het ijskoude water toe en meng tot het een net samenhangend deeg is. Meng niet te lang. Eventueel moet er nog een klein beetje water bij.

 Haal het deeg uit de kom en kneed het een paar seconden licht door; vorm een schijf van 5-6 cm dikte. Wikkel het in plasticfolie en leg hem tot gebruik in de koelkast. Je kunt het deeg in de koelkast een week en in de vriezer een maand bewaren.

 Verwarm de oven voor op 150 graden.

Vet de vorm met boter in en bestuif met een beetje bloem

Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg met een deegroller gelijkmatig uit tot een lap van 2-3 mm dikte. Bekleed de vorm en repareer eventuele gaten ( dit deel gaat bij ons nooit in een keer goed…)

Leg een vel bakpapier over het deeg en vul het deeg met porseleinen bakbonen of droge peulvruchten en bak de bodem ongeveer 20 minuten. Houd goed de randen van de taart in de gaten. Als het snel bruin wordt draai je de oven iets lager. Na 20 minuten verwijder je de bonen en het bakpapier en zet je de bodem nog even 5 tot 10 minuten terug. Het deeg moet goudbruin van kleur zijn.

 Het bakken is altijd even uitproberen. Als deeg te licht van kleur is, is het nog gaar is het te donker dan wordt het taartje te hard. Houd je oven goed in de gaten en na een paar keer weet je precies hoe hoog de oven moet staan en hoe lang de taart erin moet. Tip! Liever iets lager en wat langer dan dat de randen te snel te bruin worden.

De vulling

Vaak gebruiken wij room als vulling. In dit recept gaan we voor vanilleroom dat maak je met 500 ml slagroom en een zakje vanillesuiker.

Klop de slagroom samen met de vanillesuiker. De room is klaar wanneer je goede stevige pieken hebt.

Maar wat dacht je van Zwitserse room of vanille mascarpone room met verse vanille en citroenrasp? Hiermee kun je  dus eindeloos variëren. Maak vooral wat je lekker vindt.

 De topping

In het voorjaar gebruiken wij graag rabarber. Voor onze shoot hadden we verse rabarber gebruikt.

Je maakt hem helemaal af wanneer je nog een compote maakt. Deze verdeel je over de room en vervolgens het verse fruit erop!

 Compote van aardbei en rabarber

375 gram rabarber
200 gram aardbeien
2 flinke eetlepels kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
40 ml water

Snij de rabarber in kleine stukjes. Doe samen met het water, suiker en vanillesuiker in een pan. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten doorkoken.

Snij ondertussen de aardbeien in stukjes. Deze voeg je toe nadat de rabarber zo’n 10 minuten heeft gekookt en uit elkaar is gevallen. Laat de aardbeien nog ongeveer 10 minuten meekoken.

Laat de compote afkoelen en gebruik een deel voor de taart. Wat je over hebt kun je nog lekker gebruiken voor ander lekkers zoals een schepje op je kwark bij het ontbijt, lekker bij een cake of als extra smaakmaker wanneer je een appeltaart bakt.

Vlak voor serveren

Wanneer de bodem en de compote afgekoeld zijn kun je de taart serveren. De bodem en vooral ook de compote kun je heel makkelijk een dag van te voren maken.

Je schept de vanilleroom in de vorm, lekker veel zodat de room boven de taartrand uitkomt. Je verdeeld de compote er mooi over en garneert met vers fruit of gemarineerde rabarber ( voor als je meer tijd en zin hebt)

Gemarineerde rabarber

Als je nog een extraatje aan de taart wil toevoegen kun je rabarber marineren ( net zoals op de foto).

250 gram rabarber
100 gram fijne kristalsuiker
Aardbeiensiroop

Snijd de rabarber in stukjes (net zo groot als wat jij mooi vindt voor de taart) meng dit met de suiker en de siroop. Zorg dat de rabarber lekker onder staat. Laat dit een uurtje marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Schep de rabarber vervolgens in een bakblik en dek af met aluminiumfolie en gaar 30 minuten in de oven. Het is lekker als de rabarber lekker zacht is. Check dit even, mocht het nog hard zijn dan zet je de schaal terug in de oven.

Laat afkoelen en schep dit op de taart!

IMG_4842.JPG

Het nieuwe 1,5 meter trouwen in 2020!

Laten we van de nood een deugd maken. Het is een feit, de maatregelen voor komende periode zijn in grote lijnen bekend en we zijn aan de slag gedaan om jullie inzicht te geven in ‘wat is nu trouwen met 1,5 meter afstand’?

Een denktank werd opgericht door onze fijne trouw collega Vivian van Het Bruidsmeisje.
Zij benaderde trouwprofessionals uit alle disciplines om kennis te bundelen en samen aan de slag te gaan. Ons doel; bruidsparen zo snel en goed mogelijk informeren over de nieuwe situatie.
Voor veel bruidsparen is deze periode erg stressvol en onzeker. Nu de basis van de richtlijnen staat konden wij aan de slag. Al snel werd duidelijk, al onze ideeën moeten op beeld vastgelegd worden. Want als je ziet wat er kan geeft dat rust! En kan jullie geplande huwelijk dit jaar gewoon gevierd worden.

Met een team van trouwcollega’s gingen we aan de slag bij ons op locatie De Hazelhof en hebben we alle momenten van jullie trouwdag vastgelegd. Uiteraard rekening houdend met de nieuwe richtlijnen. Richtlijnen en maatregelen, het klinkt allemaal spannend en een tikkeltje ongezellig maar wanneer je deze foto’s van Hermine van Mon et Mine ziet dan gaan onze hartjes in ieder geval sneller kloppen. Op naar 1 juni en lekker gaan trouwen zeggen wij!

Hier vind je een document met tips per moment van de dag. Heel fijn om door te nemen en je te laten inspireren. Houd er wel rekening mee dat de situatie per week of maand kan veranderen. Wanneer de overheid nieuwe maatregels of versoepeling aankondigt dan volgen wij deze. Let verder heel goed op dat naast de richtlijnen van de overheid locaties en gemeentes kunnen afwijken van de maatregelen. Dus dit altijd even goed checken.

Download hier het document

Tot slot: deze leveranciers zijn samen opgestaan om jullie te inspireren. Stuk voor stuk fijne professionals met een positieve instelling en de hoop dat dit jaar JULLIE jaar gaat worden.

Planning & Organisatie: www.bestdayeverevents.nl
www.hetBruidsmeisje.nl  www.frederiekklop.nl
Fotografie: www.monetmine.nl
Bloemstylist: www.bloemenservicenederland.nl
Bruidstaart & zoetigheden: Sugarlips Cakes
Drukwerk: Maxcript
Film: www.bruidbeeld.nl
Haarstylist & Visagist: www.bruidenbeautynederland.nl
Maatpak: www.rietbergh-trouwpakken.nl
Modellen: Wesley Nuis & Linda Hastrich
Mondkapjes: www.voilamakeitpersonal.com
Muzikaal entertainmentbureau: www.love-sound.nl | www.swinging.nl
Overnachtingslocatie t.b.v. de voorbereidingen: www.hetraatshuisje.nl

Ringen: Rings of Love
Sfeercatering: www.heerlijk-hecht.nl
Stylist: www.bestdayeverevents.nl
Trouwambtenaar: www.trouwambtenaarjoanne.nl
Trouwjurk: www.trouwenmetdonna.nl
Trouwlocatie: www.dehazelhof.nl
T-shirts: For Your Wedding

 

Recept vanilleroomtaartje met framboos

Ingredienten voor een taartvorm van ongeveer 20 cm  

1 pak bastognekoeken  
125 gram boter, gesmolten
Boter voor het invetten  
5 blaadjes gelatine  
200 ml slagroom  
Merg van 1 vanillestokje  
75 gram suiker  
250 ml zure room  
sap van frambozen (diepvries)  
Gevriesdroogd rood fruit  

Vet de taartvorm in met boter. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Druk van dit mengsel een bodem en rand in de taartvorm. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verhit de slagroom in een steelpan met de vanille en de suiker. Laat dit ongeveer 15 minuten op laag vuur trekken. Roer af en toe zodat de suiker goed oplost. Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de vanilleroom. Laat de room afkoelen tot de gelatine begint te werken. De room mag niet gestold zijn maar moet lobbig worden (even in de koelkast zetten en heb geduld ;-). Roer de zure room los in een kom en spatel voorzichtig de vanilleroom en frambozensap naar wens erdoor. Bekijk zelf even hoe roze je de taart wenst! Schep het mengsel losjes in de taartvorm. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.
Maal het gevriesdroogde rood fruit fijn, bijvoorbeeld in een vijzel en strooi dit naar wens over de taart.
Vers rood fruit is ook erg lekker en ziet er prachtig uit op dit taartje!

Fotocredits Patricia van Dun https://www.patriciafotografeert.nl/

20200421 Pink Spring LR (33 van 142).jpg

Stapeltaart voor moederdag!

Nu bestellen! Moederdagtaartje!

Verras je graag je moeder met een huisgemaakte stapeltaartje, dat kan!

Wij bakken met liefde voor jouw moeder

Wat te bestellen?
Heerlijke stapeltaart met frambozen room en lekker veel rood fruit voor 8 personen
(4 lagen en iets smaller dan op de foto)

De kosten zijn?
€25,- per taart

 Afhalen:
Je kan de taart zaterdag 9 mei ophalen tussen 13.00 – 16.00 uur bij het Blushok.
Het adres van het Blushok is: Spinveld 66 A5 te Breda.

 Bezorgen:
We komen de taart graag naar je toe brengen of we bezorgen hem op een ander adres.
We bezorgen de taart op zaterdag 9 mei.
Binnen een straal van 15 km rondom Breda komen er kosten bij van €2,85
Buiten de straal van 15 km rondom Breda rekenen we €0.19 per gemaakte kilometer met een startbedrag van €2,85.

Persoonlijke boodschap:

Wil je een persoonlijke boodschap achterlaten op een kaartje? Dat kan! Geef het door en wij schrijven dit op een leuke kaart. Geheel kosteloos.

Hoe te bestellen?

Mail naar info@heerlijk-hecht.nl

Vermeld hierbij de volgende gegevens:

Naam:
Achternaam:
Mailadres:
Telefoonnummer:
Hoeveel taarten:

Eventueel persoonlijke boodschap:

Bestellen kan tot uiterlijk 7 mei 17.00 uur

Hoe te betalen?

Wanneer je taart komt ophalen in Breda dan kan je contactloos pinnen.

Wanneer we de taart bezorgen werken we met een betaalverzoek. We vernemen graag je telefoonnummer en sturen op voorhand een betaalverzoek naar je via Whatsapp.

20200421 Pink Spring LR (7 van 142).jpg

Recept quiche met geit- & blauwe kaas en peer

Quiche is het perfecte gerecht om te maken voor een luie zondag, of voor lunch met vrienden in combinatie met een lekker soepje en salade.

Met ons recept bak je er zelfs 2, voor je gezin/familie en voor de buren of voor iemand anders met wie je graag deelt, lijkt ons een mooi moment om dit recept nu met je te delen, zodat jij ‘m ook weer kan delen.

Ingrediënten 2x grote quichevorm

14 plakjes bladerdeeg
5 eieren
500 ml room
120 gram zachte geitenkaas
60 gram blauwschimmelkaas
1 1/2 blik peer in dunne plakjes
gemalen zwarte peper
snuf zout
eigeel van 1 ei

Bereiden

Oven voorverwarmen op 220˚ onderwarmte.
Bekleed de quichevormen met bakpapier. Verdeel het bladerdeeg over de vormen en druk de naden goed aan. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bestrijk de bodem met het eigeel.
Maak een mengsel van de eieren, room, peper en zout. Leg de peerplakjes in cirkelvorm op de bodem en verdeel daarover de kaas. Giet het Room-ei mengsel erover en bak de quiches 20 min op 220˚ onderwarmte en daarna 25 min op 180˚ hete lucht.  

Serveer de quiche lauwwarm met een frisse salade

Fotocredits Mon et Mine

Proefmiddag de Hazelhof-151.jpg