Recept Runderstoof

Wat ons betreft is er altijd een goed excuus om een lekkere stoofpot op het vuur te laten pruttelen, maar de herfst en winter lenen zich er uitstekend voor!
Wat is er nou fijner dan de tafel mooi dekken, kaarsjes aan en lekker genieten van
comfort food zoals deze runderstoofpot.

Ingrediënten:  

Voor 10 personen als hoofdgerecht en voor 16 personen als bijgerecht  
1500/1750 gram sukadelappen
2 bosjes bouquet garni (vastbinden) bijvoorbeeld salie, dille & rozemarijn 
4 blaadjes laurier
4 teentjes knoflook, grof gesneden
3/4 rode peper, fijngesneden
2 eetlepels karwijzaad
2 rode puntpaprika's
6 lente uitjes
5 stengels bleekselderij
4 eetlepels verse peterselie
1 courgette
500 gram gesneden uien
3 blikjes tomatenblokjes
runderbouillon
bloem
cajun kruiden poeder

Het vlees droog deppen met keukenpapier, insmeren met de cajunkruiden en bestuiven met de bloem. Het vlees op hoog vuur in hete olie aanbakken, zet daarna het vuur laag. Fruit in een andere pan de uien, later de knoflook erbij en de rode peper.
Snijd de paprika's, lente uitjes en bleekselderij klein en bak 3/4 hiervan nog even mee in de pan. Tenslotte 2 blikjes tomatenblokjes, karwijzaad en laurierblaadjes toevoegen, en warm laten worden. 
Hierna kan het vlees worden toegevoegd, schenk daarna de runderbouillon erop, zodat het vlees net onder staat, voeg nu ook de bosjes bouquet toe. Laat dit op laag vuur lekker stoven, of in de oven op 140 C (3 uur), controleer tussendoor of het vlees nog onder staat. Na circa 2,5 uur voeg je de in blokjes gesneden courgette toe. Check nu het vlees ook even, mocht het al mooi zacht zijn en uit elkaar vallen, kan het vlees uit de pan. (vette stukken eraf snijden en in kleine stukjes snijden en in een schaal doen). Als het vlees is gesneden, haal je de laurier en bouquet garni uit de pan.
Nu nog de saus: De saus met een staafmixer glad mixen, proeven en eventueel zout, peper of cajun toevoegen. Schep de saus met een grote soeplepel over het vlees in de schaal.
Het vlees moet onder staan. Nu nog de schaal mooi afmaken; de resterende tomatenblokjes verdelen over het vlees, afwerken met de overgebleven lente ui, en bleekselderij en strooi daarna de peterselie erover.

Eet smakelijk!

Fotocredits: Patricia Fotografeert

Proefmiddag herfst 2018

Op 6 oktober organiseerden wij een zonovergoten proefmiddag voor onze herfst en winter bruidsparen. Ze konden genieten van een herfstige taartentafel, lekkere cocktails en andere hapjes en ondertussen kletsen met ons over welk tafellinnen, menukaartjes en hapjes & drankjes het worden op hun grote dag. Het weer was een cadeautje!

Fotocredits: Patricia fotografeert.

Zakelijke lunch bij De Hazelhof | donderdag 1 november 2018

Wil jij jouw secretaresse in het zonnetje zetten, je collega's bedanken, netwerken in deze regio of je team een herfstboost geven?

Reserveer dan nu een plekje aan onze lunchtafel op 1 november aanstaande.

Heerlijk & Hecht organiseert op donderdag 1 november 2018 een heerlijk moment, waarbij je kunt genieten van huisgemaakte gerechten, die met zorg en liefde zijn bereid. De lunch zal plaatsvinden bij De Hazelhof in Rijsbergen, een groene, frisse en inspirerende locatie. De perfecte plek om bij te praten met collega's en nieuwe mensen te ontmoeten.

Op een mooi gedekte lange tafel, waaraan je samen plaatsneemt, worden de gerechten, sapjes en waters geserveerd. In deze informele setting kun je heerlijk genieten, kennismaken met nieuwe mensen en bijpraten met je collega's.

Details:
Wanneer: Donderdag 1 november 2018 van 12.00 tot 14.00 uur
Wat: Je koopt een plekje aan de lunchtafel van Heerlijk & Hecht en geniet bij de Hazelhof
Voor wie: voor de fijne medewerkers / collega's in je bedrijf
Kosten: 35 euro per persoon
Als je wilt reserveren, mail dan naar info@heerlijk-hecht.nl

Huwelijk Sharon & Ron

Sharon en Ron trouwden op een mooie zomerdag in juni bij de Hazelhof.

Wij verzorgden de huisgemaakte limonades, de bubbels, de taartentafel in de moestuin en een echte burgerbar op het grasveld met diverse lekkere huisgemaakte salades en andere lekkere hapjes, zoals groene asperges van de BBQ.

De burgerbar stond vol lekkere broodjes, smeersels en garnituur, zodat de gasten en het bruidspaar hun eigen burgers konden samenstellen.

Fotocredits: Daniëlle Guillonard Photography

Recept Karamelbar

Ingrediënten:

bodem
135 gram bloem  
45 gram kokos  
100 gram bruine basterdsuiker  
snufje zout  
125 gram boter, gesmolten  

karamelvulling  
125 gram schenkstroop  
125 gram boter, gesmolten  
2 blikjes gecondenseerde melk  

chocolaag  
185 gram pure chocolade  
3 eetlepels plantaardige olie          

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180C.
Meng bloem, suiker, kokos, zout en boter goed door elkaar. Druk het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik van 20 x 30 cm en bak 15-18 minuten, tot het bruin is.
Roer voor de karamelvulling stroop, boter en gecondenseerde melk 7 minuten in een pannetje op laag vuur, tot de karamel wat dikker is.Giet deze over de gebakken bodem en bak nog eens 20 minuten tot de karamellaag goudbruin is.
Laat daarna afkoelen in de koelkast. Roer voor de chocolaag de chocolade en de olie in een steelpannetje tot hij is gesmolten, haal van het vuur en laat even afkoelen. Smeer dan deze laag over de karamel. Zet de taart in de koelkast tot alles goed stevig is, serveer in kleine blokjes en geniet!

Fotocredits: Mon et Mine

Proefmiddag de Hazelhof-090.jpg

Event Jong Management West - Brabant

Afgelopen maand vond bij De Hazelhof het event van Jong Management West - Brabant plaats, de jonge ondernemers en managers van diverse bedrijven genoten van onze hapjes & drankjes in de tuin, die prachtig in bloei staat in mei.

 Fotocredits: Patricia van Patricia fotografeert

Proefmiddag bruidsparen bij de Hazelhof april 2018

Op zaterdag 14 april 2018 organiseerden wij weer onze proefmiddag voor de bruidsparen.
Onze bruidsparen genoten in het zonnetje van de mooie tuin van de Hazelhof. Ze konden onze taartjes proeven, kiezen welke tafelstyling ze willen, kletsen met Tess en Christel van V&V Bloemen en Wonen of beslissen welke wijn ze kiezen voor op hun grote dag.

Ook zangeres Wieneke Remmers was van de partij, de mannen van De Hazelhof maakten met iedereen een praatje en er was een tent van TentSolutions te bewonderen.
Wat zijn we blij met alle mooie samenwerkingen en met de prachtige foto's die Marvin maakte van De Kievit Bruiloften

Trouwen met kinderen | Maikel & Desie - Taartjes & hartige tafel

Op een prachtige zonnige dag in augustus trouwden Maikel & Desie samen met hun 3 kinderen bij de De Heische Hoeve in Loosbroek. Samen met een fijn team van leveranciers mochten wij deze mooie dag verzorgen, de Taartentafel en de hartige tafel, de borrel & het diner en daarnaast alle styling. Het lieve bruidspaar had veel gasten met kinderen en ook zij werden in de watten gelegd, met lekkere lunch, diner en marshmellows bij het kampvuur.

Fotografie: Mon et Mine
Trouwlocatie: De Heische Hoeve
Trouwambtenaar: Pauline Suidgeest Ceremoniespreker
Bloemwerk via Heerlijk & Hecht: V&V Bloemen en Wonen
Trouwboeket en corsages: Bloemmarie
Tent: Tentsolutions